|
| Newsletter | Zamów |
Termar
Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 358
Artykuły: 3
Witam, A może pokazalibyśmy innym, co "kochamy" lub lubimy robić... oprócz pieczenia i gotowania.
Ja np. wyciszam się i uspokajam nerwy przy dobrej muzyce, książce.
Ale najbardziej przy ręcznych robótkach...
To jest moja ostatnia, najświeższa praca komplecik dla 5 miesięcznej Oliwki.. córeczki siostrzenicy. Niestety, czapeczkę zabrała wcześniej, zanim skończyłam buciki i nie uwieczniona jest na fotce.
Ponieważ zrobiło się zimno, zrobiłam jej ten komplecik i w nim odjechała z Polski do swego domu w Anglii.
Termar
Arcymistrz Kuchni
A to komplecik dla bliźniaków czyli dwa komplety, dla moich wnuków
Termar
Arcymistrz Kuchni
Termar napisał(a):
A to komplecik dla bliźniaków czyli dwa komplety, dla moich wnuków
misia53
Srebrny Ekspert
Przepisy: 338
Artykuły: 0
Piękne rzeczy robisz Tereniu ja mogę się tylko pochwalić ,że kiedyś też robiłam tylko sweterek z czapeczką , rękawiczki , szaliczki . Też bardzo ładnie mi to wychodziło ,bo miałam książkę z której czerpalam wzory . A były to wrabiane szlaczki, wstawki ale to jeszcze dla moich dzieci robiłam to i oczy były dobre i o aparacie cyfrowym mowy nie było . Jedynie zostały mi hafty ktore pokazę wkrótce.
Termar
Arcymistrz Kuchni
Cieszę się i czekam z niecierpliwością, na Twoje ręczne wyroby...
A już myślałam, że nikt nie podejmie tego tematu, że albo nie ma wśród nas szydełkujących, robiących na drutach, czółenku, czy dziergających igłą..
albo, że wątek nudny...
Termar
Arcymistrz Kuchni
A jeszcze wracając do tematu... to dla swojej córki i córek siostry też robiłam cudeńka, od bluzeczek, spódniczek, sukieneczek po płaszczyki to na szydełku i drutach.
A maszynowo szyłam spodenki, spódniczki i sukieneczki, a następnie ozdabiałam je wzorami haftowanymi i też nie mam fotek bo to było ponad 30 lat temu....Chociaż niedawno byłam u siostry i szperałyśmy na strychu za starociami..i odnalazłam kilka swoich małych "dzieł"
A..przypomniałam też sobie, że robiłam firanki i frywolitki, a także zrobiłam sobie czarne rajstopy, jak to teraz się mówi kabaretki czy "burdelówki" - na szydełku i w piękne wzorki... jak patrzę na szczątki tych rajstop, to dziwię się, jak ja to zrobiłam teraz chyba nie dałabym rady..bo już oczy nie te...
BEEA123
Kucharz
Przepisy: 9
A ja przed wielkanocą robię szydełkiem takie koszyczki.Usztywniam i modeluję.Są bardzo ładną ozdobą.
Persik
Srebrny Ekspert
Przepisy: 1126
Artykuły: 42
Ja lubię czytać, w moim pokoju półki zawalone są książkami o różnej tematyce. Przeważają książki Anne Rice i Deavera ale nie tylko. Drugą moją pasją jest haft krzyżykowy, wyszywam obrazy. Lubię też słuchać muzyki, i lubię podróżować.
BEEA123
Kucharz
Przepisy: 9
Ja też lubię poczytać.Szczególnie podobają mi się książki "z życia wzięte".Ostatnio czytałam "KSIĘŻYC WE ŁZACH" Quardy Saillo.Bardzo piękna książka.
kinga
Mistrz Kuchni
Przepisy: 55
Dziewczyny macie talent bez dwóch zdań.Tereso dzieci i wnuki chyba zadowolone majac tak piekne ubrania
Beea koszyszek jest wspaniały i mozna go w sumie wykorzystywac przez cały rok nie tylko na wielkanoc
Ja niestety takich zdolności manualnych nie mam,pamiętam,ze będac w szkole podstawowej nasza wychowawczyni uczyła nas szydełkować i zrobiłam nawet kilka serwetek,ale to było tak dawno temu,ze teraz nic a nic juz nie pamietam
Podobnie jak Persik uwielbiam czytac,tutaj na obczyznie jest troche problem z polskimi ksiązkami,ale jakoś daję radę
Co warto wiedzieć na temat gotowania na parze? Oto co zrobić, by potrawy były zdrowe i wyjątkowo smaczne.
Kuchcik
Przepisów: 0
Kuchcik
Kuchcik
Kuchcik
Kotlety Rybno-Marchewkowe
jaNina: Ciekawe połączenie rybki z marchewką - takie kotleciki na pewno są pyszne! Skomentuj
Tagliatelle z wędzonym łososiem
jaNina: Robiłam podobny makaron z łososiem i serkiem mascarpone - jest pyszny, polecam... Skomentuj
Szparagi, jaja od szczęśliwych kur i tof